tiistai 28. elokuuta 2012

Levykakkupohja

Tekemällä levykakkupohjan onnistuu kakun tekeminen nopsasti. Pohjasta tulee myös ihanan pehmeä. Tumman, kaakaolla maustetun, pohjan saat lisäämällä muutaman ruokalusikallisen kaakaojauhetta. En suosittelisi tekemään tällä kääretorttua, sillä pohja on hieman paksumpi ja saattaa sen takia halkeilla käärimisvaiheessa.


 4 munaa
2 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
  • Paista uunissa 225 asteessa noin 6-8 min.
  • Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti